The best Side of επιχειρηματικο σχεδιο
The best Side of επιχειρηματικο σχεδιο
Blog Article
Ο κρατικός προστατευτισμός ποτέ δεν αποτελεί συνθήκη υγιούς επιχειρηματικής ανάπτυξης.
Οργανώνουμε τον τρόπο λειτουργίας για μεγαλύτερη παραγωγικότητα
Τεκμηριώστε τις υποθέσεις σας. Δε θα έχετε ποτέ τέλεια και πλήρη πληροφόρηση σχετικά με την αγορά σας.
Αξιοποιήστε κάθε εργαλείο/ δυνατότητα/ λύση που θα μπορούσε να σας δώσει μια νέα προοπτική: Εξετάσετε άμεσα την δυνατότητα: ένταξης σε ευρωπαϊκά ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, επιδοτήσεις ΟΑΕΔ, νέων συνεργασιών, νέων σχημάτων, νέων πηγών κεφαλαίου, διεύρυνση μετοχικής βάσης, κα.
Εμπόρευμα → Τι εμπόρευμα θα έχετε και που θα το αποθηκεύετε; Πως θα το αποστέλλετε αν χρειάζεται στους συνεργάτες σας. Πως θα διαχειριστείτε το εμπόρευμα;
Το Σχέδιο Ανάπτυξης αποτελεί βασικό κείμενο αναφοράς για τις στρατηγικές επιλογές του ΕΣΠΑ και κατ’ επέκταση των Προγραμμάτων του.
τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας στην καθημερινότητα
Πώς όμως μπορείς να αξιολογήσεις μια επιχειρηματική ιδέα και να καταλάβεις αν μπορεί να είναι βιώσιμη?
Κάνετε μια ειλικρινή καταγραφή των δυνατών και αδυνάτων σημείων της επιχείρησης σας καθώς και των ευκαιριών και απειλών που δημιουργήθηκαν ή θα δημιουργηθούν στο εσωτερικό η εξωτερικό σας περιβάλλον: Η ανάλυση γίνεται πάντα κάτω από τις σημερινές συνθήκες αλλά πρέπει αντικατοπτρίζει για εσάς το αύριο/ το μέλλον.
). Περιλαμβάνεται επίσης ο προβλεπόμενος ισολογισμός, η ανάλυση χρηματοοικονομικών ροών , το νεκρό σημείο, η ανάλυση website κινδύνου και η κατάσταση των αποτελεσμάτων χρήσης.
Ο ισολογισμός δείχνει την καθαρή θέση μιας επιχείρησης. Στη μια πλευρά θα δείτε όλα τα αγαθά που έχει μια επιχείρηση (ενεργητικό) και από την άλλη πλευρά θα δείτε τις υποχρεώσεις της επιχείρησης (παθητικό).
Δείτε επίσης τον Οδηγό Σπουδών και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για Οικονομολόγους στο:
Αντιλαμβάνεστε ότι τα προγράμματα της Πολιτικής Συνοχής έχουν (και πρέπει να έχουν) μία μεταρρυθμιστική διάσταση, συμβάλλοντας από κοινού με τις άλλες δημόσιες πολιτικές και πηγές χρηματοδότησης στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.
Η εκτίμηση είναι πως τα δάνεια αυτά, υψηλότερου κινδύνου, αναμένεται να φέρουν και μεγαλύτερα επιτόκια από εκείνα που οι δανειολήπτες συνάπτουν με τις τράπεζες, κάτι βεβαίως που θα συνιστά «παγίδα» για τον δανειολήπτη που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στους χειρισμούς του.